Vill du hjälpa rätta min svenska ?

När jag började att skriva alla kommentär i 1999 var jag inte så duktig på svenska. Nu är det lite bättre mend det finns en hel del text att skriva om på rikssvenska. Vill du hjälpa mig är jag jätte tacksam.
Du kan även kompletera eller andra innehållet. (dock undvik att kopiera texten från en annan sajt, de tycker inte så mycket om det...)
Resultaten kommer inte att synas direkt på hemsidan men jag kommer att uppdtara det regelbundet. Glöm inte att skriva din email adress och om du har en sajt skriv också url.

Denna sida är en idé från Christofer som tyvär lämnade inte sin ebrev adress. Men tack ändå.

Merci ! Tack !

Sveriges nationaldag - 6 juni - Örnsköldsvik - Sverige

Titel:

Sveriges nationaldag - 6 juni -

Untertitel

Örnsköldsvik - Sverige

Kommentär/Beskrivning:

Den 6 juni är Sveriges nationaldag sedan 1985. Det är en helgdag sedan 2005. De största anledningarna till att den svenska nationaldagen är den 6 juni är att Gustav Vasa blev kung den dagen, och att 1809 års grundlag skrevs under då. Den första festen arrangerades 1893, men först 1916 blev den 6 juni "Svenska Flaggans Dag". I varje stad har man idag ett firande av nationaldagen, då lokala berömdheter uppmärksammas, orkestrar spelar och lokala folkdansgillen dansar traditionell folkdans som hambo, schottis, polka och polska. I Stockholm delar kungen på nationaldagskvällen ut flaggor till organisationer som sökt om det hos Stiftelsen Svenska Flaggan. Under dagen har kungen varit i en svensk stad eller kommun och firat nationaldagen.


Name: E-Mail:
internet Homepage: