Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Discussion sur l'obtention du personnummer, des permis de séjours, de travail, les visas etc... Le but de ce forum n'est pas de demander des visas ou des "lettres d'invitation" en vue d'obtenir un visa.

Modérateurs : suede, LaFred, Modérateurs

Règles du forum
Le but de ce forum n'est pas de demander des visas ou des "lettres d'invitation" en vue d'obtenir un visa. Les messages seront supprimés.
Avatar de l’utilisateur
LaFred
Modérateur
Modérateur
Messages : 8523
Inscription : 25 sept. 2005 21:04
Niveau de suédois : Bilingue/langue maternelle
Localisation : Stockholm
Contact :

Message par LaFred » 16 nov. 2007 20:05

AudreyL a écrit :
suede a écrit :
* Du måste ha skött dig bra i Sverige (skötsamhetskravet).
C'est évident, mais comment est-ce qu'ils vérifient ca ? Le casier judiciaire ? "Kronofogden" ?
Dans les textes qui régissent belastningsregistret il est écrit que migrationsverket a acces au registre pour les questions de nationalité. Pareil pour kronofogden. Ils tapent ton personnummmer et si tu es dans un de ces registres ca bloque (ils ne voient pas tout ).

Tous les points listés par Francois sont cumulatifs cad il faut lire "et entre chaque point et pas "ou" cad PUT+ 5 ans de résidence.

nana
Nouveau Suédonaute
Nouveau Suédonaute
Messages : 4
Inscription : 07 sept. 2008 20:41

formation

Message par nana » 15 sept. 2008 18:11

slt je voulais savoir je vais me marier avec un suédois quand je peux récuperer ma nationalitée en quel etape merci

Avatar de l’utilisateur
LaFred
Modérateur
Modérateur
Messages : 8523
Inscription : 25 sept. 2005 21:04
Niveau de suédois : Bilingue/langue maternelle
Localisation : Stockholm
Contact :

Re: formation

Message par LaFred » 15 sept. 2008 18:26

nana a écrit :slt je voulais savoir je vais me marier avec un suédois quand je peux récuperer ma nationalitée en quel etape merci
Bonjour,

je ne suis pas sure de comprendre ta question mais tu ne prends pas automatiquement la nationalité suédoise en te mariant avec un suédois. Le droit suédois ne fait dans ces cas là aucune différence avec le fait de vivre maritalement... Le fait de "perdre" sa nationalité d'origine en cas de naturalisation est une question pour le droit de ton pays d'origine le droit suédois ne rendant pas cette perte automatique...

bernt582002
Nouveau Suédonaute
Nouveau Suédonaute
Messages : 10
Inscription : 15 nov. 2007 15:25

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par bernt582002 » 12 févr. 2009 23:37

Donc si je comprends bien je peux la demander tout de suite après avoir le PUT! (puisque j'ai déjà vécu ici pdt 5 ans pour avoir le PUT).
Est ce que je me trompe?

Avatar de l’utilisateur
LaFred
Modérateur
Modérateur
Messages : 8523
Inscription : 25 sept. 2005 21:04
Niveau de suédois : Bilingue/langue maternelle
Localisation : Stockholm
Contact :

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par LaFred » 13 févr. 2009 14:20

bernt582002 a écrit :Donc si je comprends bien je peux la demander tout de suite après avoir le PUT! (puisque j'ai déjà vécu ici pdt 5 ans pour avoir le PUT).
Est ce que je me trompe?
Va sur le site de migrationsverket et vérifie les conditions. Tu jugeras toi même mieux en lisant les pièces nécessaires...

Avatar de l’utilisateur
suede
Site Admin
Site Admin
Messages : 12836
Inscription : 12 juil. 2002 18:09
Niveau de suédois : Avancé
Localisation : Sundsvall
Contact :

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par suede » 13 févr. 2009 15:51

bernt582002 a écrit :Donc si je comprends bien je peux la demander tout de suite après avoir le PUT! (puisque j'ai déjà vécu ici pdt 5 ans pour avoir le PUT).
Est ce que je me trompe?
Normalement, vu que tu es de l'EU et que tu as ton PUT, tu devrais pouvoir la demander. Vérifie cependant, il y a toujours des cas particuliers.

Avatar de l’utilisateur
LaFred
Modérateur
Modérateur
Messages : 8523
Inscription : 25 sept. 2005 21:04
Niveau de suédois : Bilingue/langue maternelle
Localisation : Stockholm
Contact :

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par LaFred » 13 févr. 2009 18:21

Oui Suede a raison. Ce que je voulais dire c'est qu'on PEUT (à la limite) toujours demander la nationalité. Mais étant donné le cout de la chose il vaut mieux être sur de l'obtenir et que pour cela il vaut mieux vérifier sur le site...

FALLSKÄRMSJÄGARE
Suédonaute intéréssé
Suédonaute intéréssé
Messages : 63
Inscription : 22 juil. 2009 22:07
Niveau de suédois : Bilingue/langue maternelle

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par FALLSKÄRMSJÄGARE » 23 juil. 2009 10:24

Registrering för EU/EES-medborgare

Denna sida innehåller information för dig som är EU/EES-medborgare och vill stanna i Sverige längre än tre månader.

En EU/EES-medborgare som är arbetstagare, egen företagare, tillhandahållare eller mottagare av tjänster, studerande eller har tillräckliga medel för sin försörjning har uppehållsrätt i Sverige. Med uppehållsrätt menas att en EU/EES-medborgare och hans/ hennes familjemedlemmar får vistas i Sverige mer än tre månader utan uppehållstillstånd. En person som har uppehållsrätt ska registrera sig hos Migrationsverket senast tre månader efter inresan. Om du är EU/EES-medborgare och arbetar i Sverige, men bor i ett annat EU/EES-land dit du återvänder minst en gång i veckan, behöver du inte registrera dig i Sverige.

Är du medborgare i Schweiz ska du söka uppehållstillstånd. Nordiska medborgare kan vistas och bo i Sverige utan några krav på registrering eller uppehållstillstånd.

Vad gäller vid inresan?
Vid inresan i Sverige behöver medborgare i EU/ EES-staterna och deras familjemedlemmar ha ett giltigt pass eller ett identitetskort där medborgarskapet framgår. De och deras familjemedlemmar har rätt att börja arbeta direkt.

Vilka handlingar behövs för registrering?
För att registrera dig ska du:

fylla i Migrationsverkets blankett ”Registrering av uppehållsrätt”, nr 140011
bifoga kopior på giltigt pass eller nationellt identitetskort där medborgarskapet framgår.
Du måste också bifoga handlingar som visar att du uppfyller villkoren som gäller för någon av följande kategorier:

Arbetstagare
Anställningsbevis från arbetsgivaren där anställningstiden och anställningsformen framgår. Beviset ska vara skrivet och undertecknat av din arbetsgivare. Förutom arbetsgivarens namn, adress och telefonnummer ska en kontaktperson hos arbetsgivaren anges. Dessutom ska företagets organisationsnummer och vilka arbetsuppgifter du ska utföra finnas med. Där ska också framgå hur många timmar per vecka du ska arbeta. Använd gärna blanketten ”Anställningsintyg för medborgare i en EU/EES-stat och personer med status som varaktigt bosatta i en annan EU-stat”, nr 227021.

Egen företagare
Registreringsbevis för företaget och/eller
F- skattsedel.
I regel krävs också ytterligare dokumentation. Exempel på sådant som kan bifogas är:

marknadsplan för företaget
hyreskontrakt för nödvändiga lokaler för verksamheten
bevis på tidigare erfarenheter och kompetens inom området
fakturor från företaget
kvitto/fakturor på inköpt material
momsredovisning
överlåtelsehandlingar om du köpt en redan etablerad rörelse.
Tillhandahållare av tjänst
Ett intyg, avtal eller något liknande där det framgår vilken slags tjänst det är och hur lång tid du kommer att erbjuda den. Handlingen ska vara skriven och undertecknad av den som tar emot tjänsten.
Studerande
Antagningsbevis till en utbildning på lägst gymnasienivå.
En försäkran om att du har tillräckligt med pengar för din försörjning.
Bevis på att du har en heltäckande sjukförsäkring som gäller i Sverige.

Du har rätt att arbeta under studietiden.

Personer med tillräckliga medel för sin försörjning
Handlingar som styrker att du har en tryggad ekonomi genom till exempel en pension från hemlandet eller en förmögenhet.
Familjemedlemmar som är EU/EES-medborgare
Denna kategori omfattar:

makar, registrerade partner och sambo
barn under 21 år eller äldre barn som är beroende av föräldrarna för sin försörjning
föräldrar som är ekonomiskt beroende av barn
som bor i Sverige.
Föräldrar till studerande har dock inte uppehållsrätt.

Följande handlingar ska bifogas:

vigsel/äktenskapsbevis (makar och registrerade partner)
folkbokföringsbevis, hyreskontrakt eller köpebevis för bostad (sambopar)
födelsebevis (barn)
folkbokföringsbevis från hemlandet eller bankutdrag som visar att man regelbundet fått ekonomiskt stöd från barnet/föräldern (barn över 21 år och föräldrar).

Så här registrerar du dig
Du skickar din ansökan om registrering per post till Migrationsverket eller lämnar den till någon av Migrationsverkets tillståndsenheter. Är du arbetstagare eller student kan du registrera dig via Internet. Det är viktigt att din anmälan om registrering är komplett och undertecknad för att du ska bli registrerad så fort som möjligt. Registreringsbeviset skickas till din adress i Sverige.

Registreringsbeviset gäller tillsvidare, behöver inte förnyas och gäller så länge du är bosatt i landet under förutsättning att du uppfyller ovanstående krav. Beviset kostar inget.

Permanent uppehållsrätt
När du har vistats lagligt och med uppehållsrätt i Sverige i fem år utan uppehåll har du permanent uppehållsrätt. Om du vill ha ett intyg på din permanenta uppehållsrätt kan du ansöka om ett sådant hos Migrationsverket.

Överklaga
Beslut om registrering går inte att överklaga. Om du inte har uppehållsrätt och därför inte blir registrerad kan du i stället ansöka om uppehållstillstånd.

Ansökan om uppehållstillstånd
Vissa personer har inte uppehållsrätt som familjemedlemmar. Det gäller dig som är EU/EES-medborgare och är:

make/maka, registrerade partner, sambo, barn till svensk medborgare
make/maka, registrerade partner, sambo, barn till medborgare i land som inte tillhör EU/EES.
Du som inte har uppehållsrätt i Sverige, men vill stanna i landet mer än tre månader, måste ansöka om uppehållstillstånd. Som EU/EES medborgare kan du efter inresan i Sverige lämna in din ansökan till någon av Migrationsverkets tillståndsenheter

Blanketter
Migrationsverkets blanketter kan du ladda ned här på webbplatsen. Du kan också beställa dem från vår distribution.

Ytterligare upplysningar
För ytterligare upplysningar kontakta Migrationsverket, Upplysningen via e-post, upplysningen@ migrationsverket.se, eller ring 0771-19 44 00. Du kan också kontakta svenska ambassader och konsulat.


:smilie_flagge12: :smilie_flagge12: :smilie_flagge12: :smilie_flagge12: :smilie_flagge12: :smilie_flagge12:

FALLSKÄRMSJÄGARE
Suédonaute intéréssé
Suédonaute intéréssé
Messages : 63
Inscription : 22 juil. 2009 22:07
Niveau de suédois : Bilingue/langue maternelle

Re:

Message par FALLSKÄRMSJÄGARE » 24 juil. 2009 00:30

AudreyL a écrit :
LaFred a écrit :Comme c'est pas obligatoire d'avoir un passeport... c'est comme le dit Francois.
En effet. Ils s'expriment mal sur le site de Migrationsverket alors, je trouve.
Non je ne suis pas de tout d´accord avec vous. Ils s´expriment trés bien dans le site de Migrationsverket. C´est vous que ne savais pas lire correctement le suédois.

erico
Suédonaute confirmé
Suédonaute confirmé
Messages : 223
Inscription : 01 nov. 2005 19:54
Localisation : solleftea (suede)

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par erico » 25 juil. 2009 10:46

toujour super aimable ! tout le monde ne peut pas avoir la culture d un para!

Avatar de l’utilisateur
suede
Site Admin
Site Admin
Messages : 12836
Inscription : 12 juil. 2002 18:09
Niveau de suédois : Avancé
Localisation : Sundsvall
Contact :

Re: Re:

Message par suede » 06 août 2009 18:11

FALLSKÄRMSJÄGARE a écrit :
AudreyL a écrit :
LaFred a écrit :Comme c'est pas obligatoire d'avoir un passeport... c'est comme le dit Francois.
En effet. Ils s'expriment mal sur le site de Migrationsverket alors, je trouve.
Non je ne suis pas de tout d´accord avec vous. Ils s´expriment trés bien dans le site de Migrationsverket. C´est vous que ne savais pas lire correctement le suédois.
Ce que tu cites n'a pas de rapport avec les textes dont tu parles.
Le site de MV indiquait precedemment uniquement un passeport et l'ajout d'un papier dans le passeport. Hors le passeport n'est pas obligatoire.

FALLSKÄRMSJÄGARE
Suédonaute intéréssé
Suédonaute intéréssé
Messages : 63
Inscription : 22 juil. 2009 22:07
Niveau de suédois : Bilingue/langue maternelle

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par FALLSKÄRMSJÄGARE » 06 août 2009 18:30

Suffit seulement d´avoir un passeport ou d´une carte d´identité valable d´un pays membre de l´union européene. Et de vous presénter personnelement au Migrationsverket.

Vous devez dans un premier temps vous présenter auprès de l’Office d’Immigration « Migrationsverket ». Vous devrez, dans un deuxième temps, et sur les instructions de Migrationsverket, vous rendre au service des Impôts de votre localité, Skattemyndigheten, afin d’y être enregistré. … Pour de plus amples informations concernant ces démarches, vous pouvez consulter les sites internet de ces organismes

www.migrationsverket.se.
www.rsv.se

Frågetelefon, Upplysningen: 0771-19 44 00

Telefontid: T.o.m. den 14 augusti är telefontiden Måndag–Fredag 9.00–12.00. Därefter ordinarie telefontid: Måndag–fredag 09.00–15.00. Stängt första fredagen i varje månad. Detta nummer gäller även för anknytningsärenden inlämnade på en ambassad utomlands.

Besökstider:
Måndag–tisdag 9.00–15.00
Onsdag Stängt
Torsdag 9.00–18.00
Fredag 9.00–12.00

Avatar de l’utilisateur
chager
Modérateur
Modérateur
Messages : 9148
Inscription : 29 avr. 2004 21:30
Niveau de suédois : Moyen
Localisation : Normandie

Re: Droit de résidence permanent / Nationalité suédoise

Message par chager » 06 août 2009 19:41

erico a écrit :toujour super aimable ! tout le monde ne peut pas avoir la culture d un para!
:P :P :P :P :P :P
pardon thomas :wink:
Avec le temps et la patience, la feuille du murier devient de la soie

Répondre

Revenir à « Personnummer, visa et autres permis »